• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Bir Osmanlı Saray Mutfağı Klasiği: Zerde Tatlısı Tarifi..

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Bir Osmanlı Saray Mutfağı Klasiği: Zerde Tatlısı Tarifi.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 154 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Bir Osmanlı Saray Mutfağı Klasiği: Zerde Tatlısı Tarifi..
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,555
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Bir Osmanlı Saray Mutfağı Klasiği: Zerde Tatlısı Tarifi

Osmanlı saray mutfağı denince akla en çok gelen şeylerden biri elbette ki tatlılar oluyor. Başlı başına içerisinde Helvahane gibi bir kurumu bulunan Osmanlı saray mutfağında en çok pişen tatlılardan biri ise zerde. Zerde Farsça sarı şey, sarı renk, safran sözcüğünden gelmekte. Halihazırda zerde sapsarı rengi ve muhteşem tadıyla yüzyıllara meydan okumaya devam ediyor!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:

Yarım su bardağı pirinç (Kırık, osmancık ya da baldo)

6 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

1 tutam safran (safran çok pahalı olduğu için ikame olarak 1 çay kaşığı zerdeçal kullanabilirsiniz. Ya da safran yerine bir tutam aspir de kullanabilirsiniz!)

2/3 çay bardağı gül suyu

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Üstü için biraz nar..

Zerde Nasıl Yapılır..

1. Eğer safranınız varsa:

Safranı bir gece önceden gül suyunun içerisinde bırakın ve ağzını kapatın. .
2. Pirinçleri iyice yıkayın. (Nişastası gidene kadar)

3. Nişastasından arındırdığınız pirinci su ve şeker ile beraber bir tencereye alın ve pişirin. (Pirinçler lapalaşmamalı!)

4. Nişastayı 1 çay fincanı suda çözdürün, pişen pirinçlerin üzerine dökün ve karıştırın.

5. Ardından zerdeçal ve gül sulu safranı da ekleyip karıştırın. (Safran yoksa sadece gül suyunu dökün.)

6. 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin..

Servis Önerisi..
Kaselere alıp soğuttuktan sonra kuş üzümü, dolmalık fıstık ve narla üstünü süsleyin..
Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
2,016
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt