Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,555
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Baklavalık Yufkadan Şöbiyet Tarifi
Malzemeler
o 20 adet baklavalık yufka
o 200 gram tereyağı
o 50 gram Antep fıstığı
Muhallebisi için;
o 3 çorba kaşığı irmik
o 2,5 su bardağı süt
Şerbeti için;
o 2 su bardağı şeker
o 2 su bardağı su
o 2-3 damla limon suyu
Şöbiyet Nasıl Yapılır?
Yapım aşamasına geçmeden önce yufkalar çok çabuk kuruyabileceğinden yufkaları açıkta bırakmaktan kaçınmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz. Yufkaların üzerini temiz bir bezle kapatarak kurumalarını önleyebilirsiniz. İşte adım adım şöbiyet tatlısı yapılışı...
o Tatlının yapımı içim şeker ve su tencereye alınır ve pişirilir. Kaynayan şerbete limon suyu eklenir ve şerbet koyulaştığında ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
o İç muhallebisi için irmik, süt tencereye alınır. Muhallebi kıvam aldığında soğuması için kenara alınır.
o Uygun bir tavada tereyağı eritilir. Yufkalar dikkatli bir şekilde çıkarılır. İlk yufka tezgaha serilir ve üzerine fırça yardımı ile tereyağı gezdirilir.
o Tüm yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edilir. Yalnızca üst kısma tereyağı sürmemeniz gerekiyor.
o Yufkalara bıçak yardımı ile kare şekli verilir. Bu karelerin içine bir miktar muhallebi bir miktar Antep fıstığı tozu konur ve üçgen şeklinde katlanır.
o Hazırlanan şöbiyetler yağlana tepsiye dizilir. Kalan tereyağı tatlıların üzerine dökülür.
o 180 derece önceden ısıtılan fırında şöbiyet tatlısı 45-50 dakika pişirilir.
o Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür.
Alıntı
Malzemeler
o 20 adet baklavalık yufka
o 200 gram tereyağı
o 50 gram Antep fıstığı
Muhallebisi için;
o 3 çorba kaşığı irmik
o 2,5 su bardağı süt
Şerbeti için;
o 2 su bardağı şeker
o 2 su bardağı su
o 2-3 damla limon suyu
Şöbiyet Nasıl Yapılır?
Yapım aşamasına geçmeden önce yufkalar çok çabuk kuruyabileceğinden yufkaları açıkta bırakmaktan kaçınmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz. Yufkaların üzerini temiz bir bezle kapatarak kurumalarını önleyebilirsiniz. İşte adım adım şöbiyet tatlısı yapılışı...
o Tatlının yapımı içim şeker ve su tencereye alınır ve pişirilir. Kaynayan şerbete limon suyu eklenir ve şerbet koyulaştığında ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
o İç muhallebisi için irmik, süt tencereye alınır. Muhallebi kıvam aldığında soğuması için kenara alınır.
o Uygun bir tavada tereyağı eritilir. Yufkalar dikkatli bir şekilde çıkarılır. İlk yufka tezgaha serilir ve üzerine fırça yardımı ile tereyağı gezdirilir.
o Tüm yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edilir. Yalnızca üst kısma tereyağı sürmemeniz gerekiyor.
o Yufkalara bıçak yardımı ile kare şekli verilir. Bu karelerin içine bir miktar muhallebi bir miktar Antep fıstığı tozu konur ve üçgen şeklinde katlanır.
o Hazırlanan şöbiyetler yağlana tepsiye dizilir. Kalan tereyağı tatlıların üzerine dökülür.
o 180 derece önceden ısıtılan fırında şöbiyet tatlısı 45-50 dakika pişirilir.
o Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür.
Alıntı