• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Azerbaycan, Hankendi'de "Karabağ Üniversitesi" kuracak

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Azerbaycan, Hankendi'de \"Karabağ Üniversitesi\" kuracak başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 50 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Azerbaycan, Hankendi'de \"Karabağ Üniversitesi\" kuracak
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06

İtibar:

Azerbaycan, Hankendi'de

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Hankendi'de Karabağ Üniversitesi kurulmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

Aliyev'in imzaladığı kararnamede, Ermeni işgalinden kurtarılan bölgelerde yüksek nitelikli personel yetiştiren yükseköğretim kurumunun örgütlenmesine ihtiyaç olduğu belirtildi. Kararnamede, bölgenin sosyoekonomik ihtiyaçlarını karşılamak ve geleneklerini korumak amacıyla Hankendi'de Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanlığına bağlı yükseköğretim kurumu temelinde "Karabağ Üniversitesi" kurulması kararı verildiği bildirildi. Karabağ bölgesindeki ilk yükseköğretim kurumu, 1969'da açılan Azerbaycan Pedagoji Enstitüsü şubesi oldu. 1973 ile 1988 arasında üniversite olarak faaliyet gösteren kurum, Ermenistan'ın bölgeyi işgali sonucunda kapandı.

Üst Alt