- Mesleği
- System Administrator
İtibar:
Uğur Meleke'nin açıklamaları; ''Atiba‘nın şöyle bir özelliği var, Hollanda’ya gitmeden önce PSV‘den Beşiktaş’a geldi ama, 4 yıl Copenhag'da, 3 yılda İsveç'te yani 7 yıl İskandinavya macerası var. Futbol hayatının önemli bir kısmının neredeyse Türkiye kadar bir kısmı İskandinavya ülkelerinde geçti ki, İskandinav ülkeleri Nohow nasıl yapılır futbol bilgisi açısından çok önemli bir kaynak. Yani Danimarka Ligi, İsveç Ligi laboratuvar gibi. Teknik direktörler kimyagerler gibi, orada sürekli bir şeyleri bir şeylere karıştırıyorlar, sürekli yeni teknikler deniyorlar. Futbol bilimine yeni şeyler katıyorlar, diğer ligleri etkileyebiliyorlar. Liverpool’un teknik kadrosuna Danimarkalı bir teknik adam katması, Avrupa’nın beş büyük ligine gönderdikleri futbolcular gibi. Bence Atiba‘dan bu anlamda da faydalanılabilir gibi geliyor bana. Şimdi Kuzey Amerika çıkışta, Kanada ve Amerika 36 sene sonra Dünya Kupası’na gitti, önemli genç oyuncular çıkarıyor. Kuzey Amerika, Karayipler bölgesinde Atiba herhalde en önemli kaynaklardan biridir. Çünkü eleme turlarında sürekli onlarla oynadı, sonra Dünya Kupasına götürdü Kanada‘yı. Kuzey Amerikalılar iş disiplinleri çok yüksek oyuncular. Beşiktaş’ın buradan faydalanabileceğini düşünüyorum. Eğer Atiba da böyle bir şey planlarsa, İskandinav bölgesi ile ilişkileri, Beşiktaş’ın teknik kadrosunda ya da arama tarama ekibinde kendisinden faydalanılmasını umut ediyorum. Bence hem Beşiktaş’a hem Türk futboluna çok büyük faydası olacaktır. Son Kasımpaşa maçında Atiba2ya penaltı attırılması çok güzel bir hatıra oldu, takımdan ayrılırken son gölünü atması müthişti, bakın son maçta Mbappé Messi'ye penaltıyı attırmadı. Beşiktaş'lı futbolcuların Atiba’yı bu şekilde Onurlandırmaları bizler için mutluluk verici.''