• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Ateş düşürücü etkisi var: Vücuttaki enfeksiyonla savaşan bağışıklık güçlendirici

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Ateş düşürücü etkisi var: Vücuttaki enfeksiyonla savaşan bağışıklık güçlendirici başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Ateş düşürücü etkisi var: Vücuttaki enfeksiyonla savaşan bağışıklık güçlendirici
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EbrulimMm_88
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
42,945
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Ateş düşürücü etkisi var: Vücuttaki enfeksiyonla savaşan bağışıklık güçlendirici

Kış mevsiminin gelmesiyle ve havaların soğuması viral enfeksiyonlarda artışa yol açtı. Besin açısından zengin, antiviral yiyecekler yemek bağışıklığı güçlendirebilir, bağırsak sağlığını destekleyebilir ve vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olabilir. Peki, kışın enfeksiyondan korunmak için ne yapılır?

WafGqXK6m0qxYKt_e0ncFQ.jpg

Soğuk havaların etkisiyle viral enfeksiyonlar çoğaldı. Ancak, viral ateş ve enfeksiyon riski, besin açısından zengin yiyecekler yiyerek azaltılabilir. Tipik olarak, antiviral yiyecekler vücuttaki bu yükü azaltır.
8uYLT1fTvkqRsWMpdLYwpw.jpg

Antiviral yiyeceklerin faydaları şunlardır:Güçlü bağışıklık: Bitkiler, kelimenin tam anlamıyla güç doludur. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve daha güçlü hale getirir, enfeksiyon ve hastalık kapma olasılığını azaltırBağırsak sağlığına destek: Probiyotik açısından zengin besinler iyi bağırsak sağlığı için harikadır ve enfeksiyonları uzak tutar
WfnK9aKIFUeylmNtHkkcrQ.jpg

Elveda toksinler: Toksinler insan vücudundan atıldığında metabolizmayı hızlandırırlar. Otlar detoks için doğal bir yoldur ve bunları günlük olarak yemeğe eklemek daha sağlıklı bir yaşamın sırrıdır.Zaten hastalıkla uğraşıyorsanız, viral ateş sırasında yemeniz gereken bazı yiyecekler şunlardır:
FA3ipMQYF0aQ6TXORnRRkQ.jpg

Mutfaklarda günlük olarak kullanılan bu malzemeler, herhangi bir viral enfeksiyonla mücadele etmek için mükemmel bağışıklık güçlendirici özelliklere sahiptir. Ispanak, A, C ve E vitaminleri ve ayrıca beyaz kan hücresi işlevini ve doku iyileşmesini destekleyen antioksidanlarla zenginleştirilmiştir. Amla, bağışıklığı artıran ve iltihabı azaltan yüksek C vitamini seviyelerine sahiptir.
QLYoxpZTDkyoXCs_x_sXUQ.jpg

Zencefilin antiviral ve antiinflamatuar özellikleri, gingerolün varlığı nedeniyle kan dolaşımını artırmaya, solunum yolu enfeksiyonlarını azaltmaya ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. Sarımsakta bulunan bir kükürt bileşeni olan allisin, bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasına yardımcı olur.
6_1IH9gqakeOBmQENb-1Ww.jpg

Zerdeçal, anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu söylenen kurkumin adı verilen bir bileşik içerir. Bağışıklığı artırmaya yardımcı olan anti-mikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahiptir.
YGmlarnsdEuYUFW-t_bXog.jpg

Portakal, limon ve greyfurt gibi meyveler, vücudun herhangi bir enfeksiyonla mücadele eden piyadeleri olan beyaz kan hücrelerinin üretimini artıran C vitamini açısından zengindir. Ayrıca bitkinlik, stres ve yorgunluğun üstesinden gelmeye yardımcı olurlar.
7cjYge-snE6m0zRgxn3W-Q.jpg

Yoğurt ve turşu yiyecekler, iyi bağırsak sağlığını destekleyen ve bağışıklık sistemi için harika olan canlı bakteri ve virüslere sahiptir.
2J5BnmBsQEezJSLPvRjzWQ.jpg

Sebzeler, meyveler, zeytinyağı, tam tahıllar, baklagiller veya fasulye, kuruyemişler ve tohumlar, balık ve deniz ürünleri, soğan, sarımsak ve diğer bitkilerden oluşan Akdeniz diyeti prebiyotik lif, vitamin ve mineraller açısından zengindir. Ve bu tür diyet besin emilimini artırır, iltihap gidericidir ve bağışıklık sistemini destekler.
tjaIUDuCskaUhTuKtMAEyg.jpg

Antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahip karvakrol ve timol kekikte bol miktarda bulunur. Bu, solunum yolu enfeksiyonlarına karşı mücadeleyi kolaylaştırır ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur.
RgruXYnqS0qcUVGrzdIGCw.jpg

Bal, antibakteriyel ve antiviral özellikleriyle bilinir. Balda bulunan enzimler ve antioksidanlar boğaz ağrısı ve öksürüğü hafifletir ve ayrıca serbest radikallerle savaşır.
I26qcJhYs0OJT01kHF2CSw.jpg

Rezene, yüksek anetol içeriği nedeniyle antiviral, antibakteriyel ve iltihap giderici özelliklere sahiptir. Rezene, enfeksiyonlarla savaşmada kritik öneme sahip olan beyaz kan hücrelerinin üretimini artırır ve ayrıca bağışıklık sistemini daha güçlü hale getirir, solunum ağrısını hafifletir ve tıkanıklığı azaltır. Vücudun bağışıklığını artıran diğer yiyecekler arasında karanfil, mantar, karabiber, tarçın ve karambol tohumları bulunur. Doktorlar, kilo alımına ve bağışıklığın zayıflamasına neden olan abur cubur, kızarmış yiyecekler ve kek, pasta ve diğerleri gibi gluten açısından zengin yiyecekleri yememe konusunda uyarıyor.
 
Üst Alt