Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Ahu Tuğba, ABD'de kızı Anjelik Calvin ile birlikte yaşadığı evde 1 Eylül'de KOAH hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmişti.
Usta oyuncunun ani ölümü sanat dünyasını ve sevenlerini yasa boğmuştu. Ahu Tuğba'nın cenazesi ABD'den THY'ye ait bir uçakla Türkiye'ye getirilmişti.
''RABBİM BİZİ AFFETSİN''
Annesinin kaybıyla adeta yıkılan Anjelik Calvin, “Annemi ansızın kaybettiğim için sayın gazeteci büyüklerim Selçuk Akdağ ve Nurettin Soydan abilerime ulaşarak, cenazeyi getirtebildim. Sayın bakanım Mevlüt Çavuşoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Cemil Kalyoncu'ya, onlar da yardımcı oldular. Annemin kendi ekmeğiyle de bir miktar ödeme yapıldı. Sadece cenazeyi taşıması 10 bin doların üstünde tuttu, morg paraları dahil değil. Böyle şeyler hiç önemli değil, ölümlü dünya. Önemli olan biz Allah katında onu toprağa verelim, Rabbim bizi affetsin" diye konuşmuştu.
Ahu Tuğba'nın cenazesindeki görüntüleri çok konuşulmuştu! Meriç Erkan'dan açıklama
ANMA TÖRENİNDE VEFASIZLIK
Usta oyuncu Ahu Tuğba için Beyoğlu'nda bulunan Atlas Sineması'nda anma töreni düzenlenmişti. Törene katılımın az olması dikkat çekti. Anma törenine; Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, Nuri Alço ve Serpil Çakmaklı katılmıştı.
GÖZYAŞLARIYLA VEDA ETTİ
Ahu Tuğba'nın cenazesi, törenin ardından Teşvikiye Cami'ne getirilmişti. Annesinin tabutuna sarılan Anjelik Calvin, "Sana nasıl veda edeceğim" diyerek gözyaşı dökmüştü.
KIZINDAN DUYGUSAL PAYLAŞIM
Annesinin ölümüyle yıkılan ve zor günler geçiren kızı Anjelik Calvin, sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yaptı.
Ahu Tuğba hayatını kaybetti! Kızı Anjelik'ten ilk açıklama: Keşke kalbimi çıkarsalardı da öyle görmeseydim
'İyi değilim ben, hiç iyi olmadım' diyen Anjelik'in sözleri okuyanları duygulandırdı.
İşte Anjelik Calvin'in yürek yakan paylaşımı:
''Anne çok acı çekiyorum. Derin bir ızdırap, keşke evden bahçeye bile çıkmasaydım. Çok pişmanım seninle oturamadım, uyuyamadım. Kalbim ağrıyor, Allah'ım dayanamıyorum artık. Hangisi daha hayırlısı ise hakkımda o olsun. Anneme kavuşmak istiyorum rabbim.''