• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

2023 VGM burs başvurusu nereden, nasıl yapılır? VGM ortaöğrenim ve üniversite burs başvurularında son durum

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Eğitim Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan 2023 VGM burs başvurusu nereden, nasıl yapılır? VGM ortaöğrenim ve üniversite burs başvurularında son durum başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 101 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Eğitim Haberleri
Konu Başlığı 2023 VGM burs başvurusu nereden, nasıl yapılır? VGM ortaöğrenim ve üniversite burs başvurularında son durum
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
35,895
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

2023 VGM burs başvurusu nereden, nasıl yapılır? VGM ortaöğrenim ve üniversite burs başvurularında son durum

VGM burs başvuruları 2023-2024 eğitim yılında da yoğun ilgi görüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim bursu başvuruları alınmaya başlandı. Yükseköğrenim burs başvurusuna dair bekleme ise devam ediyor. Öğrenciler de burs başvurusunun nasıl yapılacağını, burs miktarı ve son başvuru tarihi gibi ayrıntıları merak ediyor. Peki VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM burs ücreti ne kadar?

UZmUc4FGTkOvFc8OETpvdw.jpg

2023 VGM burs başvuru tarihleri açıklandı ve ortaöğrenim burs başvuruları başladı. VGM ortaöğrenim bursu için başvurular belirlenen tarihler aralığında online olarak gerçekleştiriliyor. Başvurular kurumun internet sitesi vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınıyor. İşte, VGM ortaöğrenim ve üniversite burs başvurularında son durum...
UDxruUvgYkmXl4O8q9uNaQ.jpg

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2023-2024 eğitim/öğretim yılına dair eğitim yardımı için başvuru tarihleri belirlendi.Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünce verilecek eğitim yardımı başvuruları, orta öğrenim öğrencileri için 1-15 Ekim'de yapılacak.
DF2CRmGS6Uab9YwaGv-7ew.jpg

Yükseköğrenim burs başvuru tarihleri ise 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme ve (Dikey Geçiş Sınavı) DGS sonuçlarına göre belirlenecek.Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.
EjuAvX3zdUS41QHu7rvnNA.jpg

Başvurular, Vakıflar Genel Müdürlüğünün resmi websitesi "www.vgm.gov.tr" adresi üzerinden alınacak.
TIFSzEtv8UqE9Vs2Ph3yHA.jpg

2023-2024 eğitim/öğretim yılında ekim ayından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 750 lira, yükseköğrenim için ise burs miktarı aylık 1250 lira olarak tespit edildi.
JjRDM3L8mUWpWrB6MNQ1Kg.jpg

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve örgün ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere eğitim yardımı verilecek.Özel okulda, açık öğretim ortaokulunda, açık öğretim lisesinde ya da mesleki açık öğretim lisesinde okuyan, ailesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı alan kardeşi olan, kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler bu bursları almaya hak kazanamayacak.Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler de ortaöğrenim bursundan yararlanamayacak.
 
Üst Alt