• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

2023 üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercih takviminde son gelişmeler

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Eğitim Haberleri kategorisinde Linux tarafından oluşturulan 2023 üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercih takviminde son gelişmeler başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 242 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Eğitim Haberleri
Konu Başlığı 2023 üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercih takviminde son gelişmeler
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan BuRsK

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,516
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

2023 üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercih takviminde son gelişmeler

2023 YKS tercihleri için öğrencilerin beklentisi devam ediyor. Hayallerindeki üniversiteyi okuyabilmek için tercihlerini gerçekleştirecek binlerce öğrenci, ÖSYM'nin yapacağı açıklamaya odaklandı. Yapacakları tercihlerin ÖSYM tarafından değerlendirilmesinin ardından pek çok kişi, 2023-2024 döneminde üniversitelerde lisans ve ön lisans eğitimi alacak. Peki, 2023 üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

GYl0JR3oUEaNVv8P_WmHfQ.jpg

YKS tercihlerinin başlayacağı tarih, üniversiteli adaylarının merak ettiği nokta oldu. Yaklaşık 3.5 milyon kişinin katılım sağladığı sınavın ardından YKS sonuçları açıklanacak. Sonrasında ise kılavız yayımlanacak ve tercih süreci başlayacak. Tercihlerin ardından ise kayıt süreci ve boş kalan kontenjanlar için ek tercihler başlayacak. İşte, 2023 üniversite tercihleri hakkında son gelişmeler...
6TM0zTmmf0ijv6m-sowPQg.jpg

YKS sonuçlarının adayların erişimine açılmasının ardından, 2023 YKS tercih kılavuzu yayımlanacak ve tercih sürecine ilişkin ayrıntılar da netleşecek.Konuya dair bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.
mt_iLWwaAEqvWsyE2G6Cuw.jpg

TYT, AYT ve YDT ile lisans ve ön lisans programına yerleşecek olan üniversite adayları tercih sürecinin ne zaman başlayacağını sorguluyor. Bu kapsamda bilgi verecek kurum ÖSYM. Öte yandan ÖSYM'den henüz tercih sürecine dair açıklama yapılmadı.Tercih işlemlerinin 20 Temmuz'da sonuçlar açıklandıktan birkaç gün sonra başlayacağı başlayacağı tahmin ediliyor.
 
Üst Alt