• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

2 kalp profesörü "sofranızdan acil kaldırın" diyerek uyarıyor: 1 lokması bile kalp krizinin 1 numaralı nedeni

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan 2 kalp profesörü \"sofranızdan acil kaldırın\" diyerek uyarıyor: 1 lokması bile kalp krizinin 1 numaralı nedeni başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı 2 kalp profesörü \"sofranızdan acil kaldırın\" diyerek uyarıyor: 1 lokması bile kalp krizinin 1 numaralı nedeni
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EbrulimMm_88
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
41,871
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

2 kalp profesörü

Kalp krizi hayati riski olan ciddi bir sağlık problemi. Dünya genelinde en sık görülen ölüm nedenlerinden biri olan kalp krizinin beslenme biçimiyle doğrudan bir ilgisi var. Sağlıksız gıdaların tüketimi kalp sağlığını olumsuz yönde etkileyerek kalp krizi riskini artırabiliyor. Kalp doktoru bu nedenle bu besinler hayatınızdan çıkarmanızı öneriyor.

_3UeCfuRp0S6oHhDKiifHg.jpg

Dünya genelinde en sık görülen ölüm nedenleri arasında kalp krizi yeri alıyor. Kalp hastalıkları çoğu zaman belirti vermeden sinsice ileriliyor.
exKoIqAGuka5fvnEe931rQ.jpg

Kalp- damar hastalıklarının hayati riski bulunabilir. Kalp sağlığını korumak vücudun genel sağlığını korumak içinde önemlidir.
JxjdC5xQZUOOZTX_ygexEw.jpg

Kalbi güçlendirme ve damarların tıkanmasını engellemek için sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları geliştirmeniz önerilir.
LllNWmzeGEmYmI8FI8v_BA.jpg

Bu sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları sağlıklı beslenle, düzenli egzersiz, stresten uzak durma, alkol ve sigara tüketimi olarak sıralanabilir.
xj4fiUWW9kei3iR-p3pmwQ.jpg

Özellikle beslenme düzeni ve tükettiğiniz besinler genel kalp sağlığınızı korumak için önemlidir. Severek tükettiğiniz, evinizden eksik etmediğiniz bazı besinler kalp hastalıklarının ana nedeni olabilir ve kalp krizi riskini artırabilir.
KpuTOfXCJ0WK8LpRfY-sKA.jpg

Kardiyoloji uzmanları, bazı besinlerin kalp hastalığı riskini artırdığını ve kalp krizine neden olabileceğiini söylüyor.
ZycfZpLLmUGVsZ-l0-5mEw.jpg

Hatta bu besinleri evinize sokmamanız gerektiğini ya da sofranızdan acil kaldırmanız gerektiğinin altını çiziyor.
NawF2vDSbEWderD9yLsIlw.jpg

Kardiyolog ve profesör Dr. Alan Rozanski, yakın zamanda akşam yemeğinde yemekten kaçındığı yiyecekleri paylaştı. Bu yiyeceklerin kalp krizine neden olabileceğini vurguladı.Rafine karbonhidratlar, şekerler ve aşırı işlenmiş proteinler açısından zengin yiyecekleri yememeniz konusunda uyardı.
UtJjuui8UkKsbTF5rt2rQA.jpg

Ayrıca akşam yemeğinde işlenmiş et yememenizi öneriyor. Kardiyoloji Uzmanı "Bu ultra işlenmiş ürünler genellikle yüksek oranda sodyum, nitrat ve nitrit gibi koruyucu maddeler ve lezzeti artırmak ve raf ömrünü uzatmak için tasarlanmış diğer katkı maddeleri içerebilir. Tıbbi çalışmalar, yüksek oranda işlenmiş etlerin kalp hastalığı ve kolorektal kanser gibi bazı kanser türlerine yakalanma riskinin artmasıyla ilişkili olduğunu tutarlı bir şekilde göstermiştir," dedi
8sctYFIq3EKrGitSNQvxbA.jpg

74 yaşındaki kardiyolog, organik ve mevsimlik yiyecekler yemeyi öneriyor. "Sebzeler 'besin açısından yoğun'dur, yani düşük kalorili içeriğe sahipken lif, mineral, vitamin ve fitonutrientlerin temel bir kaynağını sağlarlar.
ZCqmhECbBEGDgGRU9dNSxg.jpg

Yüksek sebze alımı, kronik hastalık riskinin azalmasıyla, daha iyi sindirimle ve şekerli yiyeceklerin sağladığına kıyasla daha tutarlı bir enerji hissiyle ilişkilidir," diye öneriyor.
Ymh0HDkQvEm4j-6EzEdoNw.jpg

Kalp Cerrahı Dr. Jeremy London, kalbinizin zayıf olduğunu gösteren 3 işareti paylaştı ve bunları yaşayan kişilerin dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.Sosyal medya üzerinden çeşitli paylaşımlar yapan Dr. Lott kalp sağlığı için son derece risk taşıyan besinler ile ilgili bilgilerini paylaştı.HAZIR ÇORBALARHazır çorbaların fazla tüketimi sonucu hipertansiyon ve felç riskinin artabileceğini söyleyen Lott, ev yapımı çorba tercih edilmesinin altını çizdi.
LJiM89GQX0OMhrIXFKbXRw.jpg

Dr. Lott, genellikle tuz ve doymuş yağ asitleri ile yüklü olan 'işlenmiş gıdalar' ile ilgili, kalp sağlığını tehdit edebileceğini ifade etti.
RcwNhDP5OEmX7QtewFqORg.jpg

Uzun süreli beyaz ekmek sonucu kalp ve damar hastalıklarının oluşabileceğini anlatan uzman, beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tüketilmesi önerisinde bulundu.
JV6MBYBu5kmeJu-zxV9BfQ.jpg

Enerji içeceğinin fazla tüketimi sonucu, kalp daha hızlı ve düzensiz olarak çalışabilir. Bu durum ise kalp sağlığı ile ilgili ciddi sorunlara yol açabilir.
tqcYkxfbKEKy_Yz_btXuGg.jpg

Tereyağının fazla tüketimi sonucu kolesterol seviyeleriniz olumsuz etkilenebilir. Yüksek kolesterol ise kalp ve damar hastalıkları riskinin artmasına neden olur. Aynı zamanda yüksek kalori içeriğinden dolayı obezite riskini de artırır.
s4fbJdVBx0yhjCqGgOf-gA.jpg

Çok fazla hamur işi tüketimi sonucu kalp sağlığınız risk altına girebilir. Fazla tüketimi kalp ve damar hastalıklarına zemin hazırlayarak sağlığınızı tehdit eder.
SCuq_vO5OkeiIRlJFLYYkQ.jpg

Doktor, taze sebze tüketimi yerine konserve sebze tüketiminin kalp sağlığını olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.
iXqIHNBVmUeYU4YoMwVxqQ.jpg

Yemekleri tatlandırmak için kullanmış olduğunuz sosların içeriği yüksek oranda tuz içerdiği için tansiyonu olumsuz etkileyebilir. İçerisinde hem tuz hem de şeker bulunan soslar kalp sağlığını tehdit eder.
8MOGOVDgx0WqOPnvTiY4Kw.jpg

İşlenmiş beyaz pirinç, glisemik indeksi yüksek bir gıdadır. Hazırlanırken lif ve besleyici besin tabakasının çoğunu kaybettiği düşünüldüğü için beyaz pirinç tüketimi yerine bulgur tüketimi çok daha uygundur.
1CnKnoLdeUSi9x0UZP-URQ.jpg

Asitli içecekler yüksek şeker oranına sahip oldukları için yalnızca kalp sağlığı değil genel sağlığı da olumsuz etkileyebilir.
SoNAw2FbaEKtrCkFQjj5Dg.jpg

Bu içeceklerin içerisinde bulunan yapay tatlandırıcılar kalp hastalıklarına zemin hazırlayarak sağlığı tehdit eder.
 
Üst Alt