Sohbet muhabbet sohbet, sohbet odası
Sohbet, Sohbet Odası sohbet, sohbet odası


  • Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Fırında kabak tatlısı

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hamur İşleri kategorisinde Esmanur tarafından oluşturulan Fırında kabak tatlısı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 21 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hamur İşleri
Konu Başlığı Fırında kabak tatlısı
Konbuyu başlatan Esmanur
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Esmanur

Esmanur

Emektar Üye
ZFN Üyesi
Katılım
9 Ocak 2021
Mesajlar
120
Tepkime puanı
38
Puanları
28

İtibar:

Kış aylarında metabolizmanın yavaşlamasıyla birlikte vücut direncimiz azalır ve enfeksiyonlara daha açık hale gelir. Soğuk havalardan cildimiz daha çok kurur, rengini ve pırıltısını kaybeder. Halsizlik ve yorgunluk şikayetlerimiz de tam olarak bu dönem artar. Vücudumuzda bu değişikleri gözlemlemeye başladıysak günlük beslenme listemize bal kabağını ekleme vakti gelmiş demektir.

Malzemeler​

  • 500 gr soyulmuş bal kabağı
  • 400 gr şeker
  • 6 adet karanfil
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 100 gr ceviz

fırında kabak tatlısı

Yapılışı​

  1. Soyulmuş bal kabaklarını bir parmak kalınlığında dilimleyin. Derin bir kabın içerisine alıp üzerine şekeri ilave edin ve bir gece buzdolabında üstü kapalı şekilde bekletin.
  2. Ertesi gün sulanmış bal kabaklarını fırın tepsisine dizin. Karanfilleri ve tereyağı parçalarını tepsiye yerleştirin. Ve kapta kalan şekerli suyu üzerlerine gezdirin.
  3. Tepsiyi yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapattıktan sonra önceden ısıttığınız 200°C fırında 30 dakika kadar pişirin. Ardından üzerinde folyo ve yağlı kağıdı alın. Tekrar 200°C fırında 15 dakika kadar daha pişirin.
  4. Üzeri karamelleşmeye başlayan kabaklarınızı fırından alın soğuması için tel ızgara üzerinde bekletin.
  5. Bal kabağı tatlınızı tabaklara alın. Tahin ve ceviz ile birlikte sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Afiyet olsun…
 

ESinti

Emektar Üye
ZFN Üyesi
Katılım
28 Ara 2020
Mesajlar
73
Tepkime puanı
43
Puanları
18
Memleket
53 RİZE
Burç
Başak

İtibar:

Çok severim biliyon mu :)
Bu kadar güzel Tarif verdiğin için tşklr @Esmanur balım :D
 

Esmanur

Emektar Üye
ZFN Üyesi
Katılım
9 Ocak 2021
Mesajlar
120
Tepkime puanı
38
Puanları
28

İtibar:

Teşekkürler canım sevdiğine sevindimIMG_20200905_231523_031.jpg
 
Üst Alt